readybox sikrer at du kan klare dig selv i 3 døgn

Hvorfor er det netop 3 døgn, vi skal kunne klare os selv?

Efter pressemødet d. 15 juni, hvor forsvarsminister Troels Lund Poulsen og direktør i Beredskabsstyrelsen Laila Reenberg præsenterede de nye beredskabsråd, er det blevet klart, at danskere skal kunne klare sig selv i tre døgn i tilfælde af en krise. Men hvad har vi lært siden da, og hvad kan vi forvente fremadrettet?

Hvad betyder de tre døgn i praksis?

Det centrale budskab er klart: danskere bør have forsyninger som vand, mad og medicin til at kunne klare sig selv i mindst 72 timer. Johan Zilmer-Bülow, kontorchef i Beredskabsstyrelsen, forklarer, at de 72 timer er baseret på et realistisk worst case scenario. Dette scenarie inkluderer ikke krig, men snarere hændelser som ekstreme vejrhændelser, cyberangreb og andre former for sabotage.

Realistisk worst case scenario

Men hvad indebærer et realistisk worst case scenario præcis? Ifølge Johan Zilmer-Bülow tager denne vurdering udgangspunkt i den nuværende risikovurdering af Danmark. Der er taget højde for mulige konsekvenser af alvorlige vejrhændelser eller store cyberangreb, der kan forårsage betydelige forstyrrelser. Dette inkluderer også menneskelige fejl, selvom alvorlige ulykker som nukleare hændelser vurderes som meget usandsynlige.

Hvad sker der efter de tre døgn?

En vigtig bekymring, som mange danskere måske har, er hvad der sker efter de tre døgn, hvis krisen fortsætter. Johan Zilmer-Bülow påpegede, at der ikke ligger en konkret plan for perioden efter de tre døgn, men at myndighederne i denne tid vil have mulighed for at allokere ressourcer og begynde bredere hjælp.

Hvad har vi lært siden pressemødet?

Siden pressemødet er det blevet klart, at forberedelse er nøglen. Flere danskere har taget rådene til sig og begyndt at forberede nødforsyninger i deres hjem. Der har også været en øget opmærksomhed på vigtigheden af digital sikkerhed og beredskab i lyset af de hævede trusselsniveauer for cyberangreb.

Fremadrettede forberedelser

På trods af den grundige planlægning og de nye råd, er det vigtigt at bemærke, at beredskabsplaner altid kan justeres. Som Johan Zilmer-Bülow nævnte, vil man genbesøge vurderingerne, hvis der sker markante ændringer i trusselsbilledet. Det betyder, at vi som samfund skal være fleksible og klar til at tilpasse os nye informationer og trusler.

Afsluttende tanker

At kunne klare sig selv i tre døgn er en grundlæggende del af at være forberedt på kriser. Det handler ikke kun om at have de nødvendige forsyninger, men også om at have en mental forberedelse og forståelse af, hvad en krise kan indebære. Som samfund skal vi fortsætte med at være opmærksomme, forberedte og fleksible over for de udfordringer, der kan opstå.

 

ReadyBox sikrer dig i 3 døgn

Med en ReadyBox kan du følge dig forsikret om, at du er forberedt på at kunne klare dig selv, skulle der opstå en krisesituation. Kasserne er designet til netop tre døgn.

De opfylder de fleste behov fra beredskabsstyrelsens tjekliste, men det er altid en god idé at holde sig opdateret på de anbefalede forberedelser.

Tilbage til blog