Nu skal danskerne selv tage ansvar

Nu skal danskerne selv tage ansvar

Den 7. marts meldte myndighederne ud, at de i løbet af de kommende uger vil udarbejde en anbefaling af, hvad vi danskere selv kan gøre i tilfælde af en krise. Samtidig gentog de, at der ifølge efterretningstjenesten ikke eksisterer nogen akut trussel mod Danmark.

Men det handler om at forberede sig på kriser og situationer, der forårsager nedbrud på såkaldt kritisk infrastruktur; vandforsyning, elforsyning, kommunikation, varme o.lign.

I dette tilfælde vil de professionelle myndigheder skulle have fokus på at genoprette infrastrukturen samt hjælpe de svageste i samfundet, som f.eks. ældre og indlagte.

Derfor giver det rigtig fin mening, at det øvrige Danmark er i stand til at klare sig igennem nogle dage selv, og derved give arbejdsro og ressourceoverskud til de steder, hvor det er vigtigst at sætte ind.

Bl.a. derfor er ReadyBox'en udviklet. For at gøre det nemt for de danske husstande, at få et beredskab i husstanden, og øge trygheden i det danske samfund som helhed i tilfælde af, at en kritisk situation opstår.

 

Kilde til artikel: https://www.dr.dk/nyheder/indland/myndigheder-laver-plan-hvad-danskerne-selv-kan-goere-i-tilfaelde-af-krise

Tilbage til blog